Fertő tó kikötők

A Fertő tavi strand és környéke ideális kikötő a vízitúrázóknak, strandja remek kikacsolódást ígér a családoknak, kempingje szálláshelyül szolgál a vándoroknak. Az éttermek pedig mindenkit szeretettel és házias, helyi ételspecialitásokkal fogad, legyen szó egyéni vendégekről, vagy baráti társaságokról. Mindezt festői környezetben, a csodálatos Fertő tó varázsával fűszerezve!

Fertőrákosi Kőfejtő

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya.
Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Püspöki Kőfejtő 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

Fertődi Eszterházi Kastély

A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás Fertőd város fő nevezetessége, Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója.

Lehet ezt másképp is...

A Fertő tó mint határvíz, az EU csatlakozás óta lehetőséget ad - a jogszabályi feltételek megléte esetén - hogy hajóval, csónakkal, kerékpárral, személygépkocsival az Ausztriához tartozó részek látogatására.
Az ide látogatóknak mindenképpen ajánljuk az itteni kikötők és strandok meglátogatását.

2018. évi első taggyűlés


Héderváron tartottuk éves első taggyűlésünket és felkészítő oktatásunkat.
A hír dátuma: 2018-03-03 Olvasták: 1294 alkalommal

2018. március 3-án tartotta éves első rendes taggyűlését az egyesületünk.
A tagyűlést mint eddig több alkalommal a Hédervári Kont étteremben, zártkörű rendezvényként tartottuk meg.
A taggyűlésen áttekintettük az elmúlt év eseményeit, az idei évre várható programokat és rendezvényeket.
Az egyesületben Farkas József alelnökünk lemondása miatt (munkahelyi összeférhetetlenség miatt) új alelnököt választottunk Tölts Attila személyében. Az új alelnök elfogadta a megbízást.
Az egyesület megszavazata az idei évi Dunai Hajós Sportverseny ismételt megrendezését Farkas József javaslatai alapján és természetesen az Ő által történő rendezéssel és lebonyolítással.
A kötelező egyéb témakörök után a meghívott előadőnk a Katasztrófavédelemtől, a Moson Mentőcsapat vezetőjétől kaptunk tájékoztatást az idei évi együttműködésről, majd Greguss András tagunktól a várható hidrológiai és meteorológiai információkról.


Rólunk

Ismerje meg egyesületünket, segítse munkánkat és legyen a támogatónk. Várjuk minden vízi ember jelentkezését aki egyetért céljainkal és terveinkkel.

Elérhetőségeink

9400 Sopron
Patak u. 10.
Segélyhívó: (+36 21) 221-01-08
Telefon: (+36 20) 322-12-86
E-mail: info@fertovp.hu