Fertő tó kikötők

A Fertő tavi strand és környéke ideális kikötő a vízitúrázóknak, strandja remek kikacsolódást ígér a családoknak, kempingje szálláshelyül szolgál a vándoroknak. Az éttermek pedig mindenkit szeretettel és házias, helyi ételspecialitásokkal fogad, legyen szó egyéni vendégekről, vagy baráti társaságokról. Mindezt festői környezetben, a csodálatos Fertő tó varázsával fűszerezve!

Fertőrákosi Kőfejtő

A Fertő nyugati partvidékén, Sopron közelében, Fertőrákoson található Magyarország legszebb lajtamészkő feltárása, a Püspöki Kőfejtőként emlegetett egykori mészkőbánya.
Turisztikai látványosság, népszerű kirándulóhely, a természetjárók kedvelt célpontja, a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek egyik színhelye, koncertek és fesztiválok díszlete, amely évről évre turisták tízezreit vonzza Fertőrákosra. A Püspöki Kőfejtő 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

Fertődi Eszterházi Kastély

A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese és a benne látható kortörténeti kiállítás Fertőd város fő nevezetessége, Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója.

Lehet ezt másképp is...

A Fertő tó mint határvíz, az EU csatlakozás óta lehetőséget ad - a jogszabályi feltételek megléte esetén - hogy hajóval, csónakkal, kerékpárral, személygépkocsival az Ausztriához tartozó részek látogatására.
Az ide látogatóknak mindenképpen ajánljuk az itteni kikötők és strandok meglátogatását.

Nemzeti Minősítést kapott egyesületünk


Egyesületünk a Megyei Moson Mentőcsapat tagja lett az idei évtől
A hír dátuma: 2017-10-06 Olvasták: 301 alkalommal

2017 október 6-7-én egyesületünk 2 napos gyakorlat keretein belül 5 évre megszerezte az árvízvédelmi,vízimentő és speciális kutató és mentő nemzeti minősítő tanusítványt.
A mai naptól a Katasztrófavédelmi Moson mentőcsapat tagjaként is folytatjuk munkánkat.
Ezúton is gratulálunk tagjainknak,akik sikeresen teljesítették a feladatokat! Köszönjük a részvétel előkészítésében és biztosításában, valamint az eredményes részvételben a közreműködését a csapatunknak: Németh Anikó, Németh Nikoletta, Farkas József, Fazekas Péter, Gáncs Gábor, Gáncs Krisztián, Greguss András, Hegedűs Árpád, Klemensits Péter, Maszlavér Gábor, Mosonyi József, Petz Zsolt, Szalai Noel,Tölts Attila, Zeitler Álmos

Rólunk

Ismerje meg egyesületünket, segítse munkánkat és legyen a támogatónk. Várjuk minden vízi ember jelentkezését aki egyetért céljainkal és terveinkkel.

Elérhetőségeink

9400 Sopron
Patak u. 10.
Segélyhívó: (+36 21) 221-01-08
Telefon: (+36 20) 322-12-86
Fax: (+36 21) 221-00-01
E-mail: info@fertovp.hu